32. Az első méterek

2010.10.06. 14:58

Jó kis esős idők voltak mostanában és a hideg is közeledik. Gondoltam utána nézek vajon mivel lehetne edzeni télen, esőben, ami közel álla  mezítlábas érzéshez. 

A Feelmax csuka a héten megadta magát, majd meg is találtam a neten, hogy az újabb modeleken már más talp van, ami vízálló és kopásállóbb, illetve 1 helyett 1,1 mm, illetve a futócipőnek szánt Osma 2,2 mm vastag talppal készül.

 

 

 Természetesen itthon nem lehet kapni ilyet, de akkor mit lehet tenni? 

 

A Vibram Five Fingers eléggé széllel bélelt, mint ahogy a Feelmax Osma is nagyon jól szellőzik, ergo télen, hidegben, esőben nem ideális.

A VFF KSO Trek, amit terepre szánnak és azt hiszem neoprénes felsőrésszel készül az alig kapható itthon. (Mountexben) 

 

A Huarache szandál maximum neoprén lábtyűben lenne hordható, de ilyet még nem hallottam. :)

 

Marad a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a búvárok által már használt neoprén csizma, amik elég melegek, vízállóak, a sziklás tengerpartot is bírják, meg a sót és még nem is csúsznak vizes felületen. 

Még nem néztem szét sok búvárboltban, de a Decathlonban van Tribord BOT 100, ami egy 3 mm-es neoprén zokni, gumi talppal. 5390-ért már vihető is és ahogy láttam talán van az én méretemben is (47).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudom, tudom hülyén néz ki. :) De egy VFF és a mezítlábas futás után már megedződtem érdekes nézések ellen. :)

Talán délután meg is nézem a nem túl közeli Decathlonban, ha meg nem válik be, akkor majd keresünk jobbat valami búvárboltban. 

 

Hogy futásról is essék szó:

Mivel lassan 8 hete nem sportoltam semmit és futni még ennél is régebben voltam ezért nagyon fokozatosan kezdem újra. Mivel még heti 2x gyógytornázom ezért oda (1,5 km) kocogok (meg vissza is), egyelőre csak részleteket, a többi séta. Ha jól bírom, akkor talán egy 3 alkalmat is keresek majd a hetemben, hogy futkározzak egy kicsit.  

Türelmet tanulhatok most, mert a motivációval nincs gond. :)

 

Szerző: Muq

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr572350784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muq 2010.10.06. 19:31:22

Na, hát 48/49-es csizmát kellett vennem, de nagyon hajlékony, türhetően vékony talpa van, kényelmes, meleg és könnyű.

Greguss Mariann 2015.11.06. 14:29:04

@Muq: milyen vastag a még tűrhetően vékony talp?
süti beállítások módosítása