20. Vibram Five Fingers

2010.04.27. 12:06

Már írtam a talán legismertebb minimalista lábbeliről a Vibram Five Fingers-ről. Egyesek szerint ez a legjobb választás, ha hoszabb távot szeretnénk futni, de a mezítláb érzetről nem szeretnénk lemondani túlzottan.

Nos, eljött a rég várt nap! :) Ma megérkeztek a VFF-ek a Mountexbe. Már alig várom, hogy felpróbáljam! Szorítsatok, hogy a legnagyobb méretű (47-es) jó legyen! :)

Ha megjártam a boltot, akkor írok ide a benyomásaimról, árakról, típusokról, méretekről, stb!

Tik-tak, tik-tak......... 

Na, megvan! :) VFF KSO (keep stuff out) verzió. Ugyan nem a várt színben, hanem szép rozsdabarnában érkezett, nagyon puha és vékony a felsőrész, ami az aláöltözetek anyagát egy ki neoprént és egy nagyon vékony, kicsit a fürdőruhák vékonyságát idéző anyagból áll. A 47-es méret még egy picit nagy is így első érzetre. Kb. egy fél számmal nagyobb a lábamtól, de szerintem jó lesz ez, mert pl hideg időben lábtyűt is szeretnék venni alá és nem is igen kell ezeket a lábbeliket feszesre állítani,mert a talppárnán tipegéskor, nem mozdul el semerre a lábon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincs benne talpbetét, a talpán a hajszálvékony barázdák alig látszanak, de jó mélyek, így később is minden lépésnél kicsit szétnyílnak ezek és jól kapaszkodnak. Nagyon kényelmes, lábtyű szerű érzés viselni, a lábujjak elhelyezésével sem volt igazán sok gond ( a jobb kislábujj makacskodott egy picit :) ).

Azt hiszem jó időben, ahol tudok mezítláb fogok futni. A KSO jó lehet hosszabb, akár ultrafutásoknál is (főleg Attiláknak :) ), illetve terepen is. Azt tudni kell, hogy közelebb áll a mezítláb érzethez, mint a cipőhöz, így terepen sem lehet "ész nélkül" futni benne, mert nem tartjaa bokát, mint egy futócipő, nem is csillapít annyit. Tehát komolyabb köveket, kavicsokat, autókerék általi bordákon való egyensúlyozást, kerülni kell vele, mint rálépni.

A tartosságáról még nem tudok nyilatkozni,de komolyabb terepeken természetesen a kövek, élek ki tudják ezt a vékony felsőrészt szakítani, amiről már láttam képeket, de egy kis cérnával bárki összevarhatja ezeket a karcolásokat.

Érkezett sima bebújós(CLASSIC), ennek a tépőzáras verziója (SPRINT), valamint az enyém,ami a legzártabb (KSO). Hölgyeknek jött rózsaszín is !:)

www.vibramfivefingers.com/ 

Még a webshopon nincsenek a VFF-ek, de remélhetőleg napokon belül lesz:

http://www.mountex.hu/boltok

 

Szerző: Muq

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr211955839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palyi 2010.04.27. 20:16:42

Árak nincsenek :(
Bár gondolom (dollárból számolva) nem lesz olcsó.

misk66 2010.04.28. 10:30:08

Semmi próbafutás?Olyan izgatottan vártam a beszámolót és semmi.Letörtem...

Muq 2010.04.28. 12:06:10

@misk66: Türelem! :) Már írtam egy újabb szösszenetet! Tegnap elhúzódott a nap meg esett is az eső. Ma melóban 7-8 órát viselem. Egyenlőre kellemes a KSO, először melegnek gondoltam és féltem hogy beleizzadok, de egész jól szellőzik.
A huarachehoz hasonló a talpérzet, de elsőre sem vág, dörzsöl semmit ( a huarachet is csak jól kell megfeszíteni és semmi gond vele!).

palyi 2010.04.28. 19:45:21

@Muq: Én jóval többre számítottam, inkább 30 felé, de így simán megéri ha utcai cipő kell (nekem az, szóval ez el lett döntve).
süti beállítások módosítása