27. Mezítláb a parkban

2010.05.25. 11:20

 A csütörtöki 1,5 órát igyekeztem egy kis munkával és vasárnapi, hétfői tekergéssel pihentetni. Vasárnap kb. 50 km-t tekertem, majd hétfőn egy rövidet, kb 20 kmt egy borzalmasan pocsék este után, ahol kb. 3 órát aludtam, mert elkezdett fájni a gerincem. Délutánra már egész jól voltam és mivel nagyon tele voltam energiával ezért estefelé a Mezítláb a parkban, c. film megnézése után kimentem a szigetre a huarachemban. Semmi köze a filmnek a mezítlábas futáshoz, de nagyon jókat nevettem rajta. :)

Elvileg terveztem, hogy leveszem, meg sokszor nagyon erős késztetésem is volt rá, de végül maradt a lábamon. Még mindig nagyon szeretem, nagyon természetesen lehet benne futni. A Feelmax a legvékonyabb talpú, de lassan majd be kell kenni a Plasti Dippel a talpát, mielőtt késő lenne és kilyukad.

  A sziget tele volt , pedig este 7-8 között mentem! Nem igazán voltam okos, mert laza otthoni átmozgatás után, mindenféle bemelegítés, nyújtás, lazítás nélkül elkezdtem futni,de jól esett. A végén elkapott egy szép, de legalább meleg eső, így 55 percet mentem, otthon persze egész este masszíroztam a vádlimat, mert még mindig az a leggyengébb, főleg az alja keményedik be. Viszont most nem vittem mp3-at, de igyekeztem pörgősen, kis lépéshosszal futni. A pulzusmérőt is csak nézegettem, olyan 165 körül voltam , de nem volt kedvem 140 körölüvel döcögni. :)

 Ma pihi és szerdán, vagy csütörtökön igyekszem egy újabb órásat futni, hét végére meg egy hosszabbat tervezek, de majd meglátjuk mi lesz belőle. Ha végre tiszta lesz teljesen a sziget a viharok utáni sok faágdarabtól, meg szárazabb idő lesz,akkor újra mezítláb kéne futni és lassan el kellene mennem egy kis kirándulásra mezítláb a hegyekbe, hogy szokja a talpam.

 El is felejtettem mondani, hogy megjött a hetekkel ezelőtt rendelt Barefoot könyvem:

www.runbare.com/597/barefoot-running-the-book-is-out/

 Már a felét kb. elolvastam, nagyon jó, bár a sok netböngészés után már kevés az ujdonságtartalma számomra,de azért megérte. Tudtommal ez az első átfogó mezítlábas könyv és tényleg rengeteg témát érintenek benne. Amolyan mezítlábas mindentudó. :) 

 

 

Szerző: Muq

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr732029719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabai mezitlábas 2011.02.01. 06:11:08

en 5 alkalommal futottam le mezitlab a budapest marathont 50 evesen kezdtem bővebbet később

Muq 2011.02.03. 11:28:35

Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, történetedre, hogyan vágtál bele, miért? . Kérlek írj!
Én most kicsit megfáztam, de december elejétől újra sportolok(tavaly balesetem volt) Kardió edzéseket végzek, de futni még csak keveset bírok (20-30 perc futópadon, vagy zokniban, vagy Vibram Five Fingersben).
süti beállítások módosítása