17. Dean Potter

2010.04.23. 11:55

Tegnap előadást tartott Dean Potter, az amerikai sziklamászó, bázisugró és slackline-os. Dean rengeteg elképesztő dolgot művelt már. Szólóban (kötélbiztosítás nélkül) mászott meg elképesztően kemény sziklautakat, 30 m feletti slackline sétái vannak kb. 1000 méterrel a föld fölött.(a kötéltáncosok 5-10 méterenként megfeszített drótkötele helyett, csak a két végpontján meghúzott 2,5 centi széles heveder) Valamint ő tartja a bázisugrók rekordját a leghosszabb repülés kategóriában. "Denevérruhában" több mint 3 percig repült!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Dean gyakran mászik mezítláb, a hevederezés közben is természetesen mezítláb van és a Yosemite völgyben lakik, ahol sokszor cipő nélkül futva közelíti meg a sziklautak beszállási pontját.

Az előadása után sikerült pár mondatot beszélnem Deannel és elmondta, hogy a téli időszakban órákat fut, hogy az állóképességét szinten tartsa. Szinte mindig mezítláb fut el a tőle kb. 8 km-re fekvő Half Dome-hoz, teljes mászófelszerelésben. Már olvasta az utóbbi évek egyik legfontosabb mezítlábas futásról szóló könyvét, a "Born to run"-t, ami nagyon tetszett neki is és mesélte, hogy amerikában mostanában egyre többen érdeklődnek a barefoot futás iránt. Dean vegán étrendet követ és bőségesen fogyaszt vizet, mellette E vitamint szed, nem használ semmilyen krémet,  nagyon finom csiszolóvászonnal teszi simábbá a bőrét, ha valamilyen bőrsérülése van.

Egy dokumentumfilm Dean Potterről: 

www.youtube.com/watch

 

 

 

 

Szerző: Muq

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr481945056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása