Ha van lehetőséged, akkor a háttérben nyisd meg ezt a kis zenét és hallgasd!

www.youtube.com/watch

Kellemes, relaxációs zene. 

Reflexológia

Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni.
Ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag, több tízezer idegvégződés található rajta.
Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék.
Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja a reflexológiában.  
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A reflexológia eredete az ötezer évvel ezelőtti Kínába vezethető vissza de találkozhatunk vele egyiptomi sírkamraábrákon, valamint inka oltárképeken is, ahol lejegyezték, mely betegségekre milyen zónákat kell masszírozni.






 

 

 

 

A reflexológusok szerint talpunk a test mikrokozmosza.
 

A lábfej önmagában is teljes rendszer, megtalálható rajta valamennyi reflexpont. Minden szervünk, testrészünk összeköttetésben áll a lábunkon található úgynevezett reflexpontokkal, melyek masszírozásával a legtöbb betegség eredményesen kezelhető.
Ha csak fele annyi időt szánnánk a lábunkra, mint amennyit például a fejünkkel foglalkozunk, sokkal harmonikusabb lenne az életünk.
A talpon keresztül az emberi test minden egyes részére hatni lehet, a lábfej megfelelő pontjainak ingerlésével távolhatásokat érhetünk el az egész szervezetben. A talp masszírozásakor a reflexpontokra gyakorolt nyomás ingerületet küld a vele összeköttetésben levő szervek, mirigyek és idegek felé, növelve az adott zónához tartozó szerv anyagcseréjét, vér- és nyirokkeringését. A kezelés elősegíti a salakanyagok távozását, oldja az energiablokkokat, a felgyülemlett feszültséget, ily módon mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. Egyórás masszázs az egész szervezet működésére kiegyenlítő, harmonizáló hatással van.

 



 

 

 

 

 

 

 

  

Jótékony hatása

Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Energiákat tesz szabaddá, mellyel a tartás, és az arckifejezés is megváltozik. Lelki problémákban is segítséget nyújthat.
 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem ajánlott a talpmasszázs :
• gyulladt, visszeres lábon (embóliaveszély miatt)
• gombás lábon (fertőzés szétterjedhet)
• erősen dagadt, ödémás lábon
• törött/sérült lábon
• magas láz, vagy súlyos fertőző betegség esetén
• operáció előtt álló betegen
• pacemakert viselőkön
• a vénák, visszerek gyulladása esetén
• súlyos szívbetegség, veszélyeztetett terhesség esetén
• daganatos betegségben  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr761905761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása