10. Mezítlábas Park

2010.04.08. 21:00

A Mezítlábas park egy érdekesen kialakított park ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon.

21 féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből.

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset, vagy éppen a napsütötte domboldalon a téglaburkolat melegségét. Megtapasztalhatjuk milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt. Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül.

 

 



 

 

 

 

Alkalmunk lesz megfigyelni, hogy testtartásunk is megváltozik cipő nélkül, a kezdeti bizonytalan lépések 25-30 perc elteltével a sétaút végén, magabiztos természetes járássá változnak. Talán magasabbak is lettünk ennyi idő alatt? Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó móka, hasznos kikapcsolódás lehet kicsinek és nagynak, egy kellemes családi program.

A járófelületek mellett elhelyezett tájékoztató táblákról kapunk információt a burkolatokról, annak tulajdonságairól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

A Mezítlábas parkot Fejér megyében Tabajdon - 45 km távolságra Budapesttől - lehet felkeresni, a bejárat rögtön a falu közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van. Ingyenesen látogatható.

 

Tabajd, Petőfi Sándor utca 2.

GPS koordináták:
N 47. 28,02797
E 18. 82,40827
 

Bővebben: mezitlabaspark.hu/

 

 

Szerző: Muq

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr781905629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metamor 2013.12.01. 18:13:13

hello, az lenne a kérdésem, hogy miért kell a mezítláb futáshoz bármilyen vékonytalpú cipő? Én mezítláb futok, ebben a kellemes öt fokban még kifejezetten vérpezsdítő. Hmm?
süti beállítások módosítása